آکوامارین Aquamarine

آکوامارین  Aquamarine

آکوامارین Aquamarine

نام آکوامارین Aquamarine برگرفته از دو واژه لاتین (Aqua) به معنی آب و (Mare) به معنی دریا می‌باشد البته این وجه تسمیه به دلیل رنگ سبز و آبی این گوهر با رنگ دریا می‌باشد. آکوامارین جزء خانواده بریل محسوب می‌شود؛ این کانی در طبیعت با رنگ‌های آبی روشن، سبز متمایل به آبی و آبی تیره دیده می‌شود. رنگ و شفافیت دو فاکتور مهم در ارزش‌گذاری آکوامارینها محسوب می‌شود. مرغوبترین رنگ در بین رنگ‌های آکوامارین آبی سیر می‌باشد.

عامل رنگ دهنده این کانی حضور عنصر آهن می‌باشد که نسبت به میزان آهن رنگ کانی نیز تغییر می‌کند. بعضاً برای افزایش و تیره‌تر کردن رنگ آبی موجود در کانی آن‌را تا دمای ۴٠٠ درجه سانتی گراد حرارت می‌دهند؛ البته این تغییر رنگ در کانی پایدار می‌باشد. گوهرهایی مانند: توپاز آبی، زیرکن، کیانایت و تورمالین با آکوامارین اشتباه گرفته می‌شود. از اسامی دیگر آن می‌توان به زمرد آبی، اشاره کرد.

آکوامارین در بلوردانه پگماتیتی دانه درشت و سنگ‌های مشابه یافت می‌شود. ماگما در زیر پوسته زمین با افزایش حرارت با سنگ‌های معدنی پگماتیت تماس داشته و بلورهای سنگ آکوامارین به مرور زمان درون آن رشد می‌کنند. بلورهای آن معمولا بصورت تک کریستالی هستند و گاهی نیز به صورت مجموعه‌ای درهم رشد کرده که نظم بلورها بی‌قاعده و یا درجهتی موازی هم قرار دارند.

رنگ
شفافیت شفاف تا نیمه شفاف
سختی ۸-۷٫۵
ترکیب شیمیایی Be3Al2(Sio3)6
وزن مخصوص ۲٫۷۱
ضریب شکست ۱٫۵۸۰-۱٫۵۷۴
سیستم نوری u-
اختلاف ضریب شکست ۰٫۰۰۹-۰٫۰۰۵
دیسپرژن ۰٫۰۱۴
سیستم کریستالی Hexagonal
رنگ سائیدگی سفید
فرم شکستگی صدفی
کیلواژ
جلاء شیشه ای
اسپکتروسکوپ